• Acetyl glucosamine

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Acetilo gliukozaminas
    Naudingas:
    Taip
    Nauda:
    skatina žaizdų gijimą, naudojamas komplekse su niacinamidu balina odą, šviesina pigmentines dėmes
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Poveikis sveikatai:
    dideliais kiekiais skatina žaizdų gijimą
    Kitos savybės:
    drėkiklis, skatina odos atsinaujinimą

    Aprašymas

    Acetilo gliukozaminas (acetyl glucosamine) – amino rūgščių cukrus, gaunamas iš mukopolisacharidų ir haliurono rūgšties, kosmetikoje naudojamas dėl odos atsinaujinimą skatinančių savybių. Acetilo gliukozaminas yra naudojamas: odos priežiūrai skirtose priemonėse, dažniausiai brandžiai, pažeistai odai skirtuose produktuose, taip pat specialiose priemonėse, skirtose odos gydymui po operacijų ir procedūrų. Acetilo gliukozamino poveikis odai ir sveikatai: ingredientas skatina pažeistų audinių atsinaujinimą (1). Taip pat acetilo gliukozaminas saugo nuo pigmentinių dėmių susidarymo, nes mažina melanino kiekį odos ląstelėse (2). Veiksmingiausiai jis veikia su panašiomis savybėmis pasižyminčiu niacinamidu . Nėra jokios informacijos, apie erzinantį ar kitą neigiamą gliukozamino poveikį odai ar sveikatai. Kiti acetilo gliukozamino pavadinimai: 2-ACETAMIDO-2-DEOXY-D-GLUCOSE; N-ACETYLGLUCOSAMINE; ACETAMIDO-2-DEOXY- ALPHA-D- GLUCOPYRANOSE; ACETAMIDO-2-DEOXYGLUCOSE; ALPHA-D- GLUCOPYRANOSE, ACETAMIDO-2-DEOXY-; D-GLUCOSE,2- (ACETYLAMINO) -2-DEOXY-; DGLUCOSE, 2 (ACETYLAMINO) 2DEOXY; GLUCOPYRANOSE, ACETAMIDO-2-DEOXY-, ALPHA-D-; N-ACETYL-A -D-GLUCOSAMINE; N-ACETYL-BETA-D-GLUCOSAMINE; N-ACETYL-D-GLUCOSAMINE Šaltiniai ir nuorodos: (1) - British Journal of Dermatology, August 28, 2009, Epublication (2) - www.cosmeticsdesign-europe.com Pubchem ewg.org/skindeep ec.europa.eu truthinaging.com