• PTFE

    Alba Karolina Parašyta: June 20,2014

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Teflonas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    pasitaiko pavojingų priemaišų
    Kitos savybės:
    rišiklis, emulsiklis

    Aprašymas

    Politetrafluoretilenas (polytetrafluoroethylene) – tai teflonas, kuris kosmetikoje naudojamas kaip tirštiklis ir rišiklis. Politetrafluoretilenas kosmetikoje naudojamas: dėl tirštinamųjų ir rišamųjų savybių, dažniausiai dekoratyvinėje kosmetikoje, pavyzdžiui, blakstienų tušuose ar akių šešėliuose, mineralinėje pudroje, nagų lakuose, bet nedideli kiekiai gali būti naudojami ir kremuose ar net raukšles užpildančiose injekcijose. Politetrafluoretileno poveikis odai ir sveikatai: priemaišose gali būti perfluorooktano rūgšties, kuri gali sukelti vėžį, imuninės ir nervų sistemos sutrikimus, tačiau ji išsiskira politetrafluoretilenui pasiekus didesnę nei 350 laipsnių temperatūrą, o tai nėra įprasta kosmetikoje. Vis dėlto Safecosmetics.org rekomenduoja nenaudoti priemonių su šiuo ingredientų besilaukiančioms moterims ir vaikams. Kiti pavadinimai: TEFLON; PTFE; ETHENE, TETRAFLUORO, HOMOPOLYMER; POLYTETRAFLUOROETHYLENE; TEFLON; TETRAFLUOROETHENE HOMOPOLYMER; AFLON; ALGLOFLON; ALGOFLON SV; ALKATHENE RXDG33; AMIP 15M; BALFON 7000; BDH 29-801 Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep truthinaging.com safecosmetics.org