• Glycerin

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Glicerinas
    Naudingas:
    Taip
    Nauda:
    gera priemonė sausai odai
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    denatūrantas, tirpiklis, drėkiklis

    Aprašymas

    Glicerinas arba glicerolis (glycerin, glycerol) – natūraliai augaluose ir gyvūnuose randama medžiaga. Kosmetikoje naudojamas glicerinas, gautas iš natūralių šaltinių arba riebalų hidrolizės ar fruktozės fermetacijos būdu.

    Glicerinas yra naudojamas: tai pagrindinis kremų ingredientas, kuris atlieka lubrikanto ir drėkiklio funkcijas. Jis pritraukia į odą drėgmę ir tokiu būdu drėkina. Glicerinas taip pat naudojamas kūno ar plaukų prausikliuose, veido valikliuose, dantų pastose ir t.t.

    Glicerino poveikis odai ir sveikatai: glicerinas drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą (1). Informacijos apie glicerino žalą nėra. Mitas, kad glicerinas, naudojamas kremuose, ištraukia iš odos drėgmę nėra pagrįstas, nes glicerinas naudoja drėgmę iš kitų kremo ingredientų. Sausinantis poveikis pasireikštų, jei būtų naudojamas grynas glicerinas (2).

    Tyrimai: Džordžijos medicinos koledžo tyrimas parodė, kad glicerinas užtikrina normalų ląstelių augimą ir atsinaujinimą bei stiprina apsauginį odos barjerą (1).

    Kiti glicerino pavadinimai: 1,2,3-PROPANETRIOL; 1,2,3-TRIHYDROXYPROPANE; 1,2,3PROPANETRIOL; CONCENTRATED GLYCERIN; GLYCERINE; GLYCEROL; GLYCYL ALCOHOL; 1,2,3-PROPANETRIOL; 1,2,3-TRIHYDROXYPROPANE; 90 TECHNICAL GLYCERINE; CITIFLUOR AF 2

    Šaltiniai ir nuorodos:

    1) Medical College Of Georgia. Glycerin May Help Skin Disease, Study Finds. ScienceDaily. ScienceDaily, 3 December 2003

    (2) Is glycerin safe for skin?   

    ewg.org/skindeep