• Octyldodecanol

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Oktildodekanolis
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    riebusis alkoholis, kvepalų ingredientas, tirpiklis, minkštiklis

    Aprašymas

    Oktildodekanolis (octyldodecanol) - yra ilgos grandinės riebusis alkoholis. Tai bespalvis, bekvapiklis, tirštas skystis. Oktildodekanolis yra naudojamas: kaip minkštiklis, tirštiklis ir emulsiklis įvairiose kosmetikos priemonėse, nuo skirtos odos priežiūrai iki dekoratyvinės kosmetikos. Ingredientas padeda palaikyti priemonių tekst8ros vientisumą ir neleidžia atsiskirti aliejams ir skysčiams. Oktildodekanolio poveikis odai ir sveikatai: yra saugus sveikatai, bet gali erzinti odą (net ir nedidelės koncentracijos), ypač aplink akis (1). Kiti oktildodekanolio pavadinimai: 1-DODECANOL, 2-OCTYL-; 1DODECANOL, 2OCTYL; 2-OCTYL DODECANOL; 2-OCTYL- 1-DODECANOL; 2-OCTYLDODECAN-1-OL; 2-OCTYLDODECANOL; 2-OCTYLDODECYL ALCOHOL; 2-OCTYLDODECANOL; 2-OCTYLDODECYL ALCOHOL; EUTANOL G; EXXAL 20 Šaltiniai ir nuorodos: (1) - CIR (Cosmetic Ingredient Review). 2006. CIR Compendium, containing abstracts, discussions, and conclusions of CIR cosmetic ingredient safety assessments. Washington DC. ewg.org/skindeep Pubchem cosmeticsinfo.org truthinaging.com