• Butylene glycol

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Butileno glikolis
    Gali kimšti poras:
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    drėkiklis, tirpiklis, tirpdo aliejus

    Aprašymas

    Butileno glikolis (butylene glycol) - yra vienas iš butanediolų, vienas dažniausių kosmetikoje sutinkamų tirpiklių ir drėkiklių. Butileno glikolis kosmetikoje naudojamas: nes gerina priemonės padengimą, veikia kaip tirpiklis, saugo priemones nuo išdžiūvimo ir drėkina odą. Butileno glikolio poveikis odai ir sveikatai: butileno glikolis gali dirginti odą, šiek tiek kemša poras, retais atvejais pasitaiko jautrumo reakcijų ir odą išberia mažais spuogeliais. Ingredientas nėra toksiškas, jis naudojamas ir maisto pramonėje (1,2). Kiti butileno glikolio pavadinimai: 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; 1,3-DIHYDROXYBUTANE; 1,3BUTANEDIOL; 3-HYDROXY-1-BUTANOL; ACEROLA EXTRACT BG-25; BUTANE-1,3-DIOL; DIOSCOREA COMPOSITA EXTRACT BG; PHYTO COLLAGE BD-II; QUILLAJA EXTRACT BG; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30 Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep (1) Final Report on the Safety Assessment of Butylene Glycol, Hexylene Glycol, Ethoxydiglycol, and Dipropylene Glycol. JAm Coll Toxicol 1985; 2:223–248. (2) FDA, Code of Federal Regulations. 21CFR172.712.