• Sorbitol

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Sorbitolis
    Naudingas:
    Taip
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    drėkiklis, tirštiklis, odos kondicionavimo medžiaga; skonio priedas

    Aprašymas

    Sorbitolis (sorbitol) - natūraliai vaisiuose ir daržovėse bei žmogaus organizme randamas angliavandenis alkoholis (alkoholio, kitaip etanolio, nėra). Maisto pramonėje naudojamas kaip cukraus pakaitalas. Gali būti natūralios kilmės arba susintetintas.

    Sorbitolis kosmetikoje naudojamas: kaip daugiafunkcinis ingredientas - tai geras drėkiklis (humektantas), tirštiklis, klampumo reguliavimo medžiaga. 

    Sorbitolio poveikis odai ir sveikatai: kadangi sorbitolis natūraliai randamas žmogaus organizme, tai odai identiškas ingredientas, kuris pasižymi prebiotinėmis savybėmis. Jis naudingas žmogaus odos mikrobiomos pusiausvyrai. (1)

    Sorbitolio koncentracijos kosmetikoje: skystas sorbitolis 0,5 - 15%, sorbitolis miltelių forma - 5-50%.

    Kiti sorbitolio pavadinimai: D-GLUCITOL, D-SORBITOL, DGLUCITOL, SORBITOL, SORBITOL SOLUTION, SORBITOL SOLUTION

    Nuorodos ir šaltiniai: 

    https://www.ewg.org/skindeep

    https://www.cir-safety.org/sites/default/files/Mannitol.pdf

    (1) Patel S, Goyal A. The current trends and future perspectives of prebiotics research: a review. 3 Biotech. 2012;2(2):115‐125. doi:10.1007/s13205-012-0044-x