• Propylene glycol

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Propileno glikolis
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    erzina akis
    Kitos savybės:
    tirpiklis, drėkiklis, klampumo reguliavimo medžiaga

    Aprašymas

    Propileno glikolis (propylene glycol) - organinis alkoholis, gaunamas iš naftos, plačiai naudojamas kosmetikoje. Propileno glikolis yra naudojamas: kaip tirpiklis, drėkiklis, klampumo reguliavimo medžiaga įvairiose kosmetinėse priemonėse, skirtose odai ir plaukams. Propileno glikolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas yra saugus naudojimui kosmetikoje, bet didelės dozės gali būti toksiškos vidiniam vartojimui. Didesni kiekiai kosmetikoje gali dirginti jautrią odą bei erzinti akis. Ingrediento nerekomenduojama naudoti pažeistai odai. Egzema sergantys žmonės, turėtų vengti didesnių nei 2 proc. koncentracijų kosmetikoje. Kiti propileno glikolio pavadinimai: 1,2-DIHYDROXYPROPANE; 1,2-PROPANEDIOL; 2-HYDROXYPROPANOL; METHYLETHYL GLYCOL; PROPANE-1,2-DIOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; 1,2-PROPYLENE GLYCOL; 1,2-PROPYLENGLYKOL (GERMAN) ; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL; DOWFROST; METHYLETHYLENE GLYCOL Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org/skindeep Pubchem  cosmeticsinfo.org truthinaging.com paulaschoice.com