• Polysorbate 20

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Polisorbatas 20
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    pavojingos priemaišos
    Kitos savybės:
    emulsiklis, PAM, tirpiklis

    Aprašymas

    Polisorbatas 20 (polysorbate 20) - ingredientas, gaunamas iš lauro rūgšties, gali būti išgautas iš kokosų aliejaus bei vaisių ar uogų. Polisorbatas 20 kosmetikoje naudojamas: daugiausiai įvairiuose odos prausikliuose bei valikliuose taip pat plaukų šampūnuose kaip paviršiaus aktyvumo medžiaga, suteikianti valomąsias savybes. Polisorbatas 20 kosmetikoje taip pat atlieka tirpiklio ir emulsiklio funkcijas. Polisorbato 20 poveikis odai ir sveikatai: ingrediente gali pasitaiko pavojingų priemaišų - etileno oksido ir 1,4 dioksano, bet tyrimai rodo, kad tik didelės dozės gali būti dirginančios ir toksiškos (tyrimai buvo atlikti su gyvūnais). Kiti polisorbato 20  pavadinimai: POLYSORBATE-20, MONODODECANOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONODODECANOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOLAURATE; POLYOXYETHYLENE SORBITAN MONOLAURATE; POYLSORBATE-20; SORBIMACROGOL LAURATE 300; SORBITAN, MONODODECANOATE, POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS.; TWEEN-20 Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org/skindeep pubchem cosmeticsinfo.org