• Phenoxyethanol

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Fenoksietanolis
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Pavojingas
    Poveikis sveikatai:
    galimai toksiškas, netinka naudoti aplink burną
    Kitos savybės:
    konservantas

    Aprašymas

    Fenoksietanolis (phenoxyethanol) - populiarus konservantas, taip pat padeda fiksuoti kvepalus, veikia kaip repelentas, analgetikas. Fenoksietanolis yra naudojamas: įvairioms kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Naudojamas ir kaip konservantas, ir kaip kvepalų sudedamoji dalis. Fenoksietanolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad į organizmą patekęs fenoksietanolis gali pasižymėti mutageninėmis savybėmis. Kiti fenoksietanolio pavadinimai: 2-HYDROXYETHYL PHENYL ETHER; 2-PHENOXY- ETHANOL; 2-PHENOXYETHANOL; 2-PHENOXYETHYL ALCOHOL; ETHANOL, 2-PHENOXY-; ETHANOL, 2PHENOXY; ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER; PHENOXYTOL; 1-HYDROXY-2-PHENOXYETHANE; 2-FENOXYETHANOL (CZECH) ; 2-PHENOXYETHANOL Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org/skindeep (1) Helmut Fiege; Heinz-Werner Voges; Toshikazu Hamamoto; Sumio Umemura; Tadao Iwata; Hisaya Miki; Yasuhiro Fujita; Hans-Josef Buysch; Dorothea Garbe; Wilfried Paulus (2007), „Phenol Derivatives“, Ullmann’s Encyclopedia of Industrial Chemistry (7th ed.), Wiley (2) M. H. Beck; S. M. Wilkinson (2010), „Contact Dermatitis: Allergic“, in Tony Burns; Stephen Breathnach; Neil Cox; Christopher Griffiths, Rook’s Textbook of Dermatology 2(8th ed.), Wiley-Blackwell, p. 26.46.