• PEG-6 caprylic/capric glycerides

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridai
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    pasitaiko pavojingų priemaišų
    Kitos savybės:
    emulsiklis, minkštiklis, kondicionuoja odą

    Aprašymas

    PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridai (PEG-6 caprylic/capric glycerides) - gaunami iš polietileno glikolio ir kaprilo/kaprio rūgščių, su vidutiniškai 6 etileno oksido moliais. PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridai  yra naudojami: kaip minkštiklis ir emulsiklis įvairiuose odai skirtuose produktuose. PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridų poveikis odai ir sveikatai: ingredientas maitina ir kondicionuoja odą. Tačiau medžiagoje gali pasitaikyti pavojingų priemaišų: etileno oksido ir 1,4 dioksano. Vis dėlto ingredientą saugu naudoti nedideliais kiekis komsmetikoje, bet kaip ir visus PEG darinius, jo nerekomenduojama naudoti pažeistai odai (1). Rekomenduojama saugi PEG-6 kaprilo/kaprio gliceridų koncentracija kosmetikos produkte:  10 proc. (ten pat). Kiti PEG-6 kaprilo/kaprio glicerido pavadinimai: POLYETHYLENE GLYCOL 300 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES; POLYOXYETHYLENE (6) CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES Šaltiniai ir nuorodos: (1) - CIR Cosmetic Reviews, Final Report  of PEGylated Alkyl Glycerides as Used in Cosmetics ewg.org/skindeep ec.europa.eu