• PEG-12 dimethicone

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    PEG-12 dimetikonas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    pasitaiko pavojingų priemaišų, nenaudoti pažeistai odai
    Kitos savybės:
    PAM, kondicionuoja odą ir plaukus

    Aprašymas

    PEG-12 dimetikonas (PEG-12 dimethicone) - poliesterio ir silikono junginys, kuris leidžia kosmetikos priemones lengviau ir tolygiau paskirstyti. PEG-12 dimetikonas kosmetikoje naudojamas: nes suteikia priemonių tekstūrai švelnumo, padeda ją geriau paskirstyti, kondicionuoja odą ir plaukus.  PEG-12 dimetikono poveikis odai ir sveikatai: ingredientas odos yra gerai toleruojamas, nes dėl didelio molekulinio dydžio į odą neprasiskverbia, vis dėlto riziką kelia pavojingų priemaišos etileno oksido bei 1,4 dioksano rizika (pastarieji yra žinomi kaip kancerogenai). Šio ingrediento nerekomenduojama naudoti pažeistai odai, nes tyrimai su nudegusių žmonių oda parodė, jog ingredientas gali paveikti neigiamai. Nuorodos ir šaltiniai:  ewg.org/skindeep/