• Pectin

    Parašyta: January 02,2015

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Pektinas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    rišiklis, emulsijos stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga

    Aprašymas

    Pektinas (pectin) - struktūrinių polisacharidų kompleksas, gaunamas iš citrusinių vaisių ar obuolių. Pektinas yra naudojamas: balti ar rusvi milteliai daugiausiai naudojami kosmetikoje kaip rišiklis, tirštiklis, emulsijos stabilizavimo ir klampumo reguliavimo medžiaga. Gali būti sutinkamas įvairiuose produktuose, bet dažniausiai naudojamas kremams, kreminėms pudroms, kūno sviestams. Pektino poveikis odai ir sveikatai: nors vidinis pektino vartojimas siejamas su įvairiapuse nauda sveikatai, bet apie poveikį odai yra žinoma mažai. Yves Rocher ir Paryžiaus Dekarto universiteto tyrimas parodė, kad ingredientas galimai skatina odos atsinaujinimą (1). Tyrimai: 2011 metų Yves Rocher ir Paryžiaus Dekarto universiteto in vitro tyrimas parodė, kad pektinas skatina odos atsinaujinimo procesus (1).   Kiti pektino pavadinimai: CITRUS PECTIN; CITRUS PECTIN; COLYER PECTIN; GENU PECTIN L 200; MARPEE NL; MARPEE OM; METHOXYPECTIN; METHYL PECTIN; METHYL PECTINATE; MEXPECTIN; PECTINATE Šaltiniai ir nuorodos: (1) - C. Lebreton-Decoster, P. Rousselle, C. Laperdrix, C. Lubrano, J.R. Robin, B. Coulomb, Oligogalacturonides improve tissue organisation in vitro reconstructed skin, International Journal of Cosmetic Science ewg.org/Skindeep cosmeticsinfo.org