• Hydroquinone

    Parašyta: March 23,2015

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Hidrokinonas
    Žalingas:
    Taip
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Pavojingas
    Kitos savybės:
    odą šviesinantis ingredientas

    Aprašymas

    Hidrokinonas (hydroquinone) – kontraversiškas odą šviesinantis ingredientas, mažinantis melanino gamybą odoje. Hidrokinonas yra naudojamas: daugiausiai odą šviesinančiose priemonėse, taip pat plaukų dažuose, nagams skirtose priemonėse. Hidrokinono poveikis odai ir sveikatai: ingredientas šviesina odą, pigmentines dėmes, melazmą, strazdanas. Tačiau pašalinis hidrokinono poveikis - oda tampa itin jautri saulės poveikiui, ypač jei yra sausa ar pažeista. Didesni ingrediento kiekiai gali dirginti odą, sukelti alergiją, veikti toksiškai, pasak Cosing informacijos, net kancerogeniškai. Europos Sąjungoje šis ingredientas naudojamas tik profesionalioje kosmetikoje, rekomenduojama vengti konktakto su oda, o leidžiama koncentracija yra tik 0,02 proc. Japonijoje ir Australijoje ingredientas yra uždraustas, o JAV kosmetikoje leidžiama naudoti ne didesnę nei 2 proc. koncentraciją, receptinėse priemonėse iki 4 proc. Kiti pavadinimai: ,4-BENZENEDIOL; 1,4-DIHYDROXYBENZENE; 1,4BENZENEDIOL; 4-HYDROXYPHENOL; P-DIOXYBENZENE; P-HYDROXYPHENOL; 1,4-BENZENEDIOL; 1,4-DIHYDROXY-BENZEEN (DUTCH) ; 1,4-DIHYDROXY-BENZOL (GERMAN) ; 1,4-DIHYDROXYBENZEN (CZECH) ; 1,4-DIHYDROXYBENZENE Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org/Skindeep ec.europa.eu Pubchem truthinaging.com