• Ethylhexyl palmitate

    Alba Karolina Parašyta: January 01,2001

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Etilheksilo palmitatas
    Gali kimšti poras:
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    tirpiklis, minkštiklis

    Aprašymas

    Etilheksilo palmitatas (ethylhexyl palmitate) - darinys iš palmių aliejaus, 2-etilheksilo alkoholio ir  palmitinės rūgšties esteris. Etilheksilo palmitatas kosmetikoje naudojamas: kaip tirpiklis, minkštiklis ir kvapų fiksatorius. Etilheksilo palmitato poveikis odai ir sveikatai: ingredientas retais atvejais gali dirginti itin jautrią odą, bet pagrindinis trūkumas yra kamedogeniškumas. Kiti etilheksilo palmitato pavadinimai: 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; 2-ETHYLHEXYL ESTER HEXADECANOIC ACID; 2-ETHYLHEXYL ESTER PALMITIC ACID; 2-ETHYLHEXYL HEXADECANOATE; 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; ALKYL (14,16,18) 2-ETHYL HEXANOATE; ELFACOS EHP; HEXADECANOIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER; HEXADECANOIC ACID, 2ETHYLHEXYL ESTER; OCTYL PALMITATE; PALMITIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER Šaltiniai ir nuorodos: