• Dehydroacetic acid

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Dehidroacetatinė rūgštis
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    konservantas

    Aprašymas

    Dehidroacetatinė rūgštis (dehydroacetic acid) - konservantas naudojamas kosmetikos ir maisto pramonėje. Dehidroacetatinė rūgštis kosmetikoje naudojama dėl fungicidinių ir baktericidinių savybių. Dehidroacetatinės rūgšties poveikis odai ir sveikatai: Europos Sąjungoje jos neleidžiama naudoti purškiamose priemonėse dėl neigiamo poveikio kvėpavimo takams. Jos naudojimas taip pat ribojamas darbo aplinkoje. Dehidroacetatinės rūgšties sinonimai: 2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE, 3-ACETYL-6-METHYL-; 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-2H-PYRAN-2-ONE; 3-ACETYL-6-METHYL- 2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE; 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE ION (1-) ; 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE, ION (1-) ,; ION (1-) , 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE; 2H-PYRAN-2-ONE, 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-; 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-2H-PYRAN-2-ONE; 3-ACETYL-6-METHYL-2,4-PYRANDIONE; 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE; 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE. ENOL FORM Nuorodos ir šaltiniai:  ewg.org/skindeep