• Citrus grandis peel extract

    Parašyta: May 26,2014

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Greipfrutų žievelės ekstraktas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    fototoksiškas
    Kitos savybės:
    tonikas, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis (EU ribojamas priemonėse nuo saulės)

    Aprašymas

    Greipfrutų žievelės ekstraktas (citrus grandis peel extract) - ekstraktas, gaunamas iš greipfruto žievelės. Greipfrutų žievelės ekstraktas kosmetikoje naudojamas: dėl tonizuojančių ir kvapniųjų bei kvapų maskavimo savybių. Greipfrutų žievelės ekstrakto poveikis odai ir sveikatai: gali alergizuoti, taip pat pasižymėti fotoksinėmis savybėmis, dėl ko EU yra ribojamas (1). Kiti pavadinimai: CITRUS GRAN DIS (GRAPEFRUIT) PEEL EXTRACT; CITRUS GRANDIS PEEL EXTRACT; CITRUS PARADISI PEEL EXTRACT; EXTRACT OF CITRUS GRANDIS PEEL; EXTRACT OF GRAPEFRUIT PEEL; GRAPEFRUIT PEEL EXTRACT Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep ec.europa.eu (1) – Furocoumarines (e.g. trioxysalen (INN), 8-methoxypsoralen, 5-methoxypsoralen) except for normal content in natural essences used. In sun protection and in bronzing products, furocoumarines shall be below 1 mg/kg