• Citrus grandis leaf extract

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Greipfrutų lapų ekstraktas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    galimai fotoksiškas
    Kitos savybės:
    tonikas, paisžymi sutraukiamuoju poveikiu, kvapiklis

    Aprašymas

    Greipfrutų lapų ekstraktas (citrus grandis leaf extract) - ekstraktas, gaunamas iš greipfrutų lapų. Greipfrutų lapų ekstraktas kosmetikoje naudojamas: dėl kvapniųjų bei sutraukiamųjų ir tonizuojančių savybių. Greipfrutų lapų ekstrakto poveikis odai ir sveikatai: ingredientas gali dirginti jautrią ir pažeistą odą, gali sukelti fotoksinę reakciją, todėl EU ribojamas (1). Kiti pavadinimai: GREIPFRUIT LEAF EXTRACT Šaltiniai ir nurodos: ewg.org/skindeep ec.europa.eu (1) - Furocoumarines (e.g. trioxysalen (INN), 8-methoxypsoralen, 5-methoxypsoralen) except for normal content in natural essences used. In sun protection and in bronzing products, furocoumarines shall be below 1 mg/kg