• Citrus aurantium amara oil

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Karčiavaisių citrinmedžių aliejus
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Kitos savybės:
    tonikas, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis

    Aprašymas

    Karčiavaisių citrinmedžių aliejus (citrus aurantium amara oil) arba tiesiog nerolio aliejus k Karčiavaisių citrinmedžių aliejus kosmetikoje naudojamas dėl kvapniųjų savybių, daugiausiai naudojamas natūralioje kosmetikoje. Karčiavaisių citrinmedžių aliejaus poveikis odai ir sveikatai: aliejus pasižymi antioksidacinėmis savybėmis (tyrimai rodo - tik vartojant su maistu), bet odą gali dirginti ir sukelti alergiją (1). Kiti pavadinimai: NEROLI OIL, BITTER ORANGE OIL, ESSENTIAL BITTER ORANGE OIL Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep (1) Ammar A, Bouajila J, Mathieu F, Romdhane M, Zagrouba F. Chemical composition and in vitro antimicrobial and antioxidant activities of Citrus Aurantium I. flowers essential oil (Neroli oil). Pak J Biol Sci. 2012;15(21):1034-40.