• Citric acid

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Citrinos rūgštis
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    reguliuoja pH; keratolitikas, kvapų sugėriklis

    Aprašymas

    Citrinos rūgštis (citric acid) – alfa hridroksi (AHA) tipo rūgštis gaunama iš citrusinių vaisių sulčių. Citrinos rūgštis yra naudojama: įvairiuose kosmetikos gaminiuose, kaip pH reguliuojanti medžiaga. Citrinos rūgštis taip pat gali būti naudojama odą eksfolijuojančiose priemonėse, nes pasižymi keratolitinėmis bei šviesinančiomis savybėmis. Taip pat citrinos rūgštis maskuoja nemalonius kvapus. Citrinos rūgšties poveikis odai ir sveikatai: citrinos rūgšis yra saugi naudojimui, bet didesnės ir pakartotinės dozės gali sukelti dirginimą, sausėjimą (ne tik odos, bet ir plaukų). Taip pat jei citrinos rūgštis naudojama kaip keratolitikas, oda gali tapti jautresnė saulės spinduliams, todėl papildomai reiktų naudoti UV apsaugą. Kiti citrinos rūgšties pavadinimai: 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY-; 1,2,3PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2HYDROXY; 2-HYDROXY- 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID; ANHYDROUS CITRIC ACID; CITRIC ACID, ANHYDROUS; MONOHYDRATE CITRIC ACID; 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY-; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID; ACILETTEN; ANHYDROUS CITRIC ACID Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org/skindeep cosmeticsinfo.org cir-safety.org Pubchem