• Cetyl alcohol

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Cetilo alkoholis
    Gali kimšti poras:
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    riebusis alkoholis, minkštiklis, emulsiklis, tirštiklis, klampumo reguliavimo medžiaga

    Aprašymas

    Cetilo alkoholis (cetyl alcohol) - ilgos grandinės organinis riebusis alkoholis, augalinės ar gyvūninės kilmės. Cetilo alkoholis yra naudojamas: kaip minkštiklis, emulsijos stabilizatorius, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga ir putoklis įvairiose kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėse. Dėl žodžio alkoholis yra maišomas su denatūruotu alkoholiu, nors nėra sausinantis. Poveikis odai ir sveikatai: cetilo alkoholis maitina ir minkština odą bei plaukus, bet gali erzinti jautrią odą bei kimšti poras. Atsargiai siūloma naudoti psoriazės ir rožinės pacientams. Cetilo alkoholis taip pat naudojamas maisto pramonėje. Kiti  pavadinimai: 1-HEXADECANOL; CETANOL; HEXADECAN-1-OL; N-HEXADECYL ALCOHOL; PALMITYL ALCOHOL; ADOL; ADOL 52; ADOL 520; ADOL 54; ALCOHOL C-16; ATALCO C Šaltiniai ir nuorodos:  ewg.org/skindeep truthaging.com webmd.com cosmeticsinfo.org