• Castor oil

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Ricinos aliejus
    Gali kimšti poras:
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    drėkiklis, minkštiklis, kvapiklis

    Aprašymas

    Paprastųjų ricinmedžių aliejus arba tiesiog ricinų aliejus (ricinus communis oil arba castor oil) – yra aliejus, spaudžiamas iš paprastųjų ricinmedžių augalo arba sėklų. Ricinų aliejus yra naudojamas: kosmetikoje naudojamas kaip minkštiklis, taip pat dėl unikalios savybės padengti odą ar plaukus plėvele, kuri pritraukia ir sulaiko drėgmę, todėl ingredientas atlieka ir drėkiklio funkciją. Ricinų aliejus gali būti sutinkamas odos ir plaukų priežiūros priemonėse, taip pat dažnai naudojamas lūpų dažams, blizgiams arba balzamams. Ricinų aliejus naudojamas ir grynas – plaukų ar blakstienų priežiūrai. Ricinų aliejaus poveikis odai ir sveikatai: ricinų aliejus minkština odą, taip pat atlieka drėkinamąją funkciją, pritraukdamas drėgmę. Ricinų aliejus retai sukelia alergines reakcijas ir yra saugus naudoti išoriniam naudojimui (1). Vidiniam naudojimui ricinų aliejus gali būti naudojamas tik su gydytojo priežiūra, nes pasižymi toksinėmis savybėmis. (2) Tyrimai: CIR nustatė, kad ricinų aliejaus naudojimas kosmetikos priemonėse yra saugus (taip pat ir lūpoms skirtose priemonėse), bet rekomenduojama nenaudoti didelių koncentracijų (1).   Kiti ricinų aliejaus pavadinimai: RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, CASTER OIL; CASTOR OIL (RICINUS COMMUNIS L.) ; CASTOR OIL; VEGETABLE OIL; CASTOR SEED OIL; RICINUS COMMUNIS OIL; RICINUS COMMUNIS (CASTOR) ; AROMATIC CASTOR OIL; CASTOR OIL AROMATIC; COSMETOL; CRYSTAL O; GOLD BOND Šaltiniai ir nuorodos: (1) – CIR Expert Panel, Final report on the safety assessment of Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (2) – webmd.com ewg.org/skindeep paulaschoice.com PubMed cosmeticsinfo.org