• Butyrospermum parkii butter

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Taukmedžių sviestas
    Naudingas:
    Taip
    Nauda:
    odai identiškas drėkiklis, pasižymintis priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis, tinka net jautriai odai
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    minkštiklis, antioksidantas, kondicionuoja odą

    Aprašymas

    Taukmedžių sviestas (butyrospermum parkii butter) - sviestas gaunamas iš taukmedžio vaisių. Taukmedžių sviesto ekstraktas kosmetikoje naudojamas: dėl klampumą reguliuojančių savybių bei naudos odai. Itin populiarus ingredientas odos ir plaukų priežiūros priemonėse. Taukmedžių sviesto ekstrakto poveikis odai ir sveikatai: suformuoja barjerą, kuris neleidžia odai netekti drėgmės. Taukmedžio svieste esantys drėkikliai yra identiški tiems, kurie natūraliai gaminami odoje, todėl jis yra laikomas natūraliu drėkinimo faktoriumi ir saugo odą nuo uždegimų, skatina jos atsinaujinimą. Tinka jautriai, egzemos ar dermatito kamuojamai odai. Pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Tai puikus ingredientas apsaugai nuo šalčio, saulėje nudegusios odos priežiūrai. Retais atvejais gali sukelti alergiją žmonėms, kurie yra alergiški riešutams. Taukmedžių sviesto ekstrakto kiti pavadinimai: BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII; BUTYROSPERMUM PARKII; BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER; KARITE BUTTER; SHEA BUTTER; SHEA BUTTER FRUIT; SHEA BUTTER- FROM THE KARITE TREE Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep truthinaging.com cosmeticsinfo.org