• Betula alba oil

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Beržų aliejus
    Naudingas:
    Taip
    Nauda:
    pasižymi prieuždegiminėmis savybėmis, gydo odos uždegimus, egzemą, psoriazę; padeda nuo plaukų slinkimo; veiksmingas antioksidantas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Poveikis sveikatai:
    gydo pleiskanas, egzemą, psoriazę
    Kitos savybės:
    minkštiklis, antioksidantas, pasižymi sutraukiamuoju, priešuždegiminiu poveikiu, padeda nuo plaukų slinkimo, kvapų sugėriklis

    Aprašymas

    Beržų aliejus (betula alba oil) – iš baltojo beržo gaunamas aliejus. Pagrindinės beržų aliejaus funkcijos kosmetikos priemonėse yra kvapiklis ir kvapų sugėriklis, tačiau aliejus pasižymi ir naudingomis odai bei plaukams savybėmis. Beržų aliejus yra naudojamas: kaip kvapiklis ir kvapų sugėriklis, kuris pasižymi raminančiomis, sutraukiamosiomis, priešuždegiminėmis savybėmis. Jis sutinkamas jautriai odai skirtose odos priežiūros priemonėse, taip pat plaukų priežiūros produktuose. Beržų ekstrakto poveikis odai ir sveikatai: beržų aliejus skatina odos medžiagų apykaitos procesus, todėl naudojamas uždegimams, psoriazės, egzemos gydymui. Beržų aliejaus sudėtyje yra vitaminų B1, B2, A, C ir E, tad priemonė yra veiksmingas antioksidantas (1). Taip pat beržų aliejus gydo pleiskanas, padeda kovoti su plaukų slinkimu. Dėl sutraukiamųjų savybių jautrią odą beržų ekstraktas gali dirginti, tad patariama atsargiai naudoti gryną aliejų. Taip pat aliejus yra labiau dirginantis nei beržų ekstraktas. Beržų ekstraktas sulaukia mokslininkų dėmesio dėl galimų antivėžinių savybių, jis gydo priešvėžinę odos ligą – aktininę keratozę (2). Tyrimai taip pat rodo, kad ingredientas turi potencialą saugoti nuo auglių susidarymo (3) ir gydyti melanomą (4), tačiau reikalingi išsamesni tyrimai. Kiti beržų ekstrakto pavadinimai: BIRCH (BETULA ALBA) OIL; BIRCH OIL; BIRCH OIL, ESSENTIAL; BIRCH TAR OIL (BETULA PENDULA ROTH) ; BIRCH TAR OIL, RECTIFIED; BIRCH TAR OIL; BIRCH TAR OIL; BIRCH TAR OIL, RECTIFIED; ESSENTIAL BIRCH OIL; OIL OF BIRCH; OIL, ESSENTIAL, BIRCH; OILS, BIRCHTAR; RECTIFIED BIRCH TAR OIL Šaltiniai ir nuorodos: (1) – Journal of Agricultural Food Chemistry, October 1999, P 3954–3962 (2) – Huyke C, Laszczyk M, Scheffler A, Ernst R, Schempp CM, Treatment of actinic keratoses with birch bark extract: a pilot study [in German]. J Dtsch Dermatol Ges. 2006;4:132-136. (3) – Eiznhamer DA, Xu ZQ. Betulinic acid: a promising anticancer candidate. IDrugs. 2004;7:359-373 (4) – Pisha E, Chai H, Lee IS, et al. Discovery of betulinic acid as a selective inhibitor of human melanoma that functions by induction of apoptosis. Nat Med. 1995;1:1046-1051. ec.europa.eu ewg.org/skindeep truthinaging.com paulaschoice.com cancer.org