• Azelaic acid

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Azelainė rūgštis
    Naudingas:
    Taip
    Nauda:
    gerai odos toleruojamas ingredientas, padedantis nuo spuogų, pigmentinių dėmių ir rožinės
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Poveikis sveikatai:
    gydo rožinę, aknę
    Kitos savybės:
    antioksidantas, reguliuoja pH, balina odą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis

    Aprašymas

    Azelainė rūgštis (azelaic acid) - dikarboksilinė rūgštis. Azelainė rūgštis kosmetikoje naudojama: kaip odą šviesinantis ingredientas, pH reguliatorius ir kvapus maskuojanti medžiaga. Azelainės rūgšties poveikis odai ir sveikatai: medicinoje azelainė rūgštis naudojama gydyti rožinei ir šiuo metu laikoma naujausiu ir saugiausiu gydymo metodu (1). Azelainė rūgštis taip pat mažina uždegimus (2), todėl naudojamas ir aknės gydymui (3). Ji šviesina odą ir gali būti naudojama pigmentinėms dėmėms naikinti (4). Kiti azelainės rūgšties pavadinimai: ANCHOIC ACID, EMEROX 1110, EMEROX 11400 Šaltiniai ir nuorodos:  ewg.org/skindeep (1) - Rožinės gydymas azelaino rūgštimi (2) - Jones DA. Rosacea, Reactive Oxygen Species, and Azelaic Acid. The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology. 2009;2(1):26-30. (3) - Fleischer Jr A. Inflammation in rosacea and acne: Implications for patient care. J Drugs Dermatol.. 2011;10(6):614-20. (4) - Jutley G, Rajaratnam R, Halpern J, Salim A, Emmett C. Systematic review of randomized controlled trials on interventions for melasma: an abridged Cochrane Review. J Am Acad Dematol. 2014;7(2):369-73.