• Ascorbic acid

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Askorbo rūgštis
    Naudingas:
    Taip
    Nauda:
    pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, šviesina ir stangrina odą, mažina raukšelių tinklą
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    vitamino C forma, antioksidantas, reguliuoja pH, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, skatina kolageno gamybą, keratolitikas, šviesina odą

    Aprašymas

    Askorbo rūgštis (ascorbic acid) - nestabili vitamino C forma, naudojama kosmetikoje dėl antioksidacinių ir odą šviesinančių savybių. Askorbo rūgštis kosmetikoje naudojama: dažniausiai brandžiai odai skirtose priemonėse, taip pat serumuose, kurie skirti skaistinti odą ir šviesinti pigmentines dėmes, gali būti sutinkama šveitikliuose. Askorbo rūgštis gali būti naudojama kaip konservantas ar konservantų sistemos dalis. Askorbo rūgšties poveikis odai ir sveikatai: pasižymi antioksidaciniu poveikiu; veikia kaip keratolitikas - skaistina odą, šviesina pigmentines dėmes; skatina kolageno gamybą ir taip mažina raukšlelių tinklą; pasižymi priešuždegimnėmis savybėmis. gali sukelti odos sudirgimą, todėl turi būti naudojamas su raminančiais ingredientais. PASTABA: Askorbo rūgštis veiksmingiausia odai, kai yra tinkamai įtraukiama į formulę: kartu su kitais antioksidantais, naudojama pakankamai didelė koncentracija (15-20 proc.), priemonei sukuriamas tinkamas pH, produktas yra tinkamoje pakuotėje, apsaugotoje nuo deguonies ir šviesos. Kiti askorbo rūgšties pavadinimai: ASCORBIC ACID; VITAMIN C; 3-KETO-L-GULOFURANOLACTONE; 3-OXO-L-GULOFURANOLACTONE; 3-OXO-L-GULOFURANOLACTONE (ENOL FORM) ; ADENEX; ALLERCORB; ANTISCORBIC VITAMIN; ANTISCORBUTIC VITAMIN; ARCO-CEE; ASCOLTIN Šaltiniai ir nuorodos:  ewg.org/skindeep cosmeticinfo.org paulachoice.com A. R. Elmore,Final report of the safety assessment of L-Ascorbic Acid, Calcium Ascorbate, Magnesium Ascorbate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Ascorbate, and Sodium Ascorbyl Phosphate as used in cosmetics, Int J Toxicol. 2005;24 Suppl 2:51-111. O. A. Oyetade, O. G. Oyeleke, B. M. Adegoke, A. O. Akintunde, Stability Studies on Ascorbic Acid (Vitamin C) From Different, Journal of Applied Chemistry (IOSR-JAC) ISSN: 2278-5736. Volume 2, Issue 4 (Sep-Oct. 2012), PP 20-24.