• Aluminum starch octenylsuccinate

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Krakmolo aliuminio oktenilo sukcinatas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Vidutinio saugumo
    Poveikis sveikatai:
    pasitaiko pavojingų priemaišų
    Kitos savybės:
    absorbentas, klampumo reguliavimo medžiaga, didina SPF

    Aprašymas

    Krakmolo aliuminio oktenilo sukcinatas (aluminum starch octenylsuccinate) - aliuminio druska, išgauta oktenilo sukcino anhidrido ir krakmolo reakcijos metu. Krakmolo aliuminio oktenilo sukcinatas kosmetikoje naudojamas: kaip tirštiklis ir absorbentas. Taip pat naudojant su fiziniais UV filtrais, jis padidina SPF. Krakmolo aliuminio oktenilo sukcinato poveikis odai ir sveikatai: ingredientas kelia diskusijų dėl sudėtyje esančio aliuminio priemaišų. CIR tyrimas (1) parodė, kad kosmetikoje jį naudoti saugu. Krakmolo aliuminio oktenilo sukcinato sinonimai: ALUMINUM SALT STARCH, HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE; ALUMINUM STARCH OCTENYLBUTANEDIOATE; STARCH ALUMINUM OCTENYLSUCCINATE; HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE ALUMINUM SALT STARCH; STARCH, HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE, ALUMINUM SALT Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep ncbi.gov