• Aluminium hydroxide

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Aliuminio hidroksidas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    absorbentas, tirštiklis, emulsiklis, saugo odą

    Aprašymas

    Aliuminio hidroksidas (aluminum hydroxide) – randamas gamtoje kaip mineralas gibsitas, bet kosmetikoje naudojamas sintetiniu būdu gaunamas aliuminio hidroksidas ir naudojamas kaip tirštiklis ir absorbentas.  Aliuminio hidroksidas kosmetikoje yra naudojamas dėl apsauginių ir tirštinančių savybių. Taip pat šis ingredientas taip pat pasižymi apsauginėmis odos savybėmis, nes užuot įsigėręs į odą, jis padengia paviršių ir atspindi saulės spindulius, todėl dažnai naudojamas kremuose nuo saulės kartu su titanio dioksidu. Aliuminio hidroksido poveikis odai ir sveikatai: ingredientas buvo sietas su neurotoksiniu poveikiu, buvo manoma, kad jis sukelia Alzheimerį, bet naujausi tyrimai tokias teorijas paneigė. Tiesa, oda yra laidi aliuminio druskoms, kurios kaupiasi žmogaus organizme ir pasižymi neurotoksiškomis savybėmis, todėl neatmetama galimybė, kad ilgalaikis ir kasdieninis kosmetikos priemonių naudojimas su aliuminio hidroksidu, gali pakenkti sveikatai. Nerekomenduojama naudoti purškiamų priemonių su aliuminio hidroksidu, nes įkvėptos dalelės gali veikti neigiamai sveikatą. Kiti aluminio hidroksido pavadinimai: ALUMINA HYDRATE; ALUMINA, HYDRATED; ALUMINA, TRIHYDRATE; ALUMINIUM HYDROXIDE SULPHATE; ALUMINUM HYDROXIDE SULFATE (AL (OH) (SO4) ) ; ALUMINUM OXIDE TRIHYDRATE; ALUMINUM OXIDE, HYDRATE; ALUMINUM TRIHYDROXIDE; ALUMUNUM HYDROXIDE; CI 77002; HYDRATE ALUMINUM OXIDE Nuorodos ir šaltiniai:  sciencedaily.com  ncbi.nlm.nih.gov