• Adipic acid

    Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Adipino rūgštis
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    reguliuoja pH, kvepalų ingredientas

    Aprašymas

    Adipo arba adipino rūgštis (adipic acid) - dikarboninė organinė rūgštis. Bespalviai kristalai, kurie kosmetikoje naudojami kaip pH reguliatoriai ir kvepalų ingredientai. Adipo arba adipino rūgštis yra naudojama: įvairiuose kosmetikos produktuose, kuriuose naudojami kvepalai. Adipo arba adipino rūgšties poveikis odai ir sveikatai: Europos Sąjungoje šis ingredientas klasifikuojamas kaip odos dirgiklis. Kiti  pavadinimai: 1,4-BUTANEDICARBOXYLIC ACID; HEXANEDIOIC ACID; 1,4-BUTANEDICARBOXYLIC ACID; 1,6-HEXANEDIOIC ACID; ACIFLOCTIN; ACINETTEN; ADILACTETTEN; ADIPIC ACID (ACGIH) ; ADIPINIC ACID; HEXANEDIOIC ACID; KYSELINA ADIPOVA (CZECH) Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org/Skindeep Cosing CIR Cosmetic Ingredient Review