• Propanediol

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Propandiolas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    tirpiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, drėkiklis

    Aprašymas

    Propandiolas (propanediol) - populiarus tirpiklis kosmetikoje. Propandiolas kosmetikoje naudojamas: kaip tirpiklis, itin naudingas priemonėse su dideliu kiekiu aktyviųjų ingredientų, pavyzdžiui, vitaminais ar rūgštimis, nes skatina jų patekimą į odą. Pasižymi drėkinančiomis savybėmis, taip pat reguliuoja priemonių klampumą. Jis dažnai naudojamas drėkinamuose kremuose, kreminėse pudrose, akių tušuose, kūno prausikliuose, šampūnuose ir kondicionieriuose. Propandiolo poveikis odai ir sveikatai: tai saugus ingredientas sveikatai ir nedirginantis, kai naudojamas rekomenduojamomis koncentracijomis (ne daugiau 50 proc., o kosmetikoje tokios koncentracijos nėra naudojamos). Tiesa, didelės koncentracijos gali dirginti ir odą, ir akis. Kiti pavadinimai: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL; 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 2- (HYDROXYMETHYL) ETHANOL; 2-DEOXYGLYCEROL; BETA-PROPYLENE GLYCOL; NSC 65426; PG Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep paulaschoice.com pubchem.ncbi.nlm.nih.gov