• Glyceryl oleate

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Glicerilo oleatas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    minkštiklis, PAM, emulsiklis, kvepalų ingredientas, kondicionuoja odą

    Aprašymas

    Glicerilo oleatas (glyceryl oleate) – minkštiklis ir paviršiaus aktyvumo medžiaga, gaunama iš glicerino ir oleinės rūgšties. Glicerilo oleatas yra naudojamas: daugiausiai kaip minkštiklis arba emulsiklis kremuose ir prausikliuose. Glicerilo oleato poveikis odai ir sveikatai: CIR perspėja, kad aerozolinėse priemonėse ingredientas gali erzinti kvėpavimo takus (1). Duomenų apie neigiamą poveikį odai ir sveikatai nėra. Kiti glicerilo oleato pavadinimai: 2,3-DIHYDROXYPROPYL ESTER 9-OCTADECENOIC AC ID; 2,3-DIHYDROXYPROPYL OLEATE; 9-OCTADECENOIC AC ID, 2,3-DIHYDROXYPROPYL ESTER; 9-OCTADECENOIC ACID (9Z) -, 2,3-DIHYDROXYPROPYL ESTER; 9-OCTADECENOIC ACID, MONOESTER WITH 1,2,3-PROPANETRIOL; 9OCTADECENOIC ACID (Z) , 2,3DIHYDROXYPROPYL ESTER; GLYCERIN 1-MONOOLEATE; GLYCERIN MONOOLEATE; GLYCERIN OLEATE; GLYCERINE MONOOLEATE; GLYCEROL 1-MONOOLEATE Šaltiniai ir nuorodos: (1) - CIR Final Report on the Safety Assessment of Glyceryl Oleate  ewg.org/skindeep ec.europa.eu cosmeticsinfo.org Pubchem