• Stearic acid

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Stearino rūgštis
    Gali kimšti poras:
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    emulsijos stabilizatorius, minkštiklis, atkuria lipidinį sluoksnį

    Aprašymas

    Stearino rūgštis (stearic acid) - riebioji rūgštis, natūraliai randama gyvūniniuose ir augaliniuose riebaluose. Kosmetikos priemonėse ši medžiaga naudojama kaip emulsijos stabilizatorius, taip pat tirštiklis, minkštiklis, valiklis. Stearino rūštis naudojama: įvairiose kosmetikos priemonėse, dažniausiai įvairiems plovikliams - šampūnams, muilams, veido ir kūno prausikliams. Stearino rūgšties poveikis odai ir sveikatai: nėra duomenų, kad stearino rūgštis neigamai veiktų odą ar sveikatą. Stearino rūgštis minkština odą, padeda atkurti ir saugoti lipidinį sluoksnį. Kiti stearino rūgšties pavadinimai: N-OCTADECANOIC ACID; OCTADECANOIC ACID; 1-HEPTADECANECARBOXYLIC ACID; CENTURY 1240; CETYLACETIC ACID; DAR-CHEM 14; EMERSOL 120; EMERSOL 132; EMERSOL 150; FORMULA 300; GLYCON DP Šaltiniai ir nuorodos: ewg.org  specialchem4cosmetics.com www.cosmeticsinfo.org truthinaging.com pubchem.ncbi.nlm.nih.gov