• Proline

    Alba Karolina Parašyta: December 31,2000

    Informacija

    Lietuviškas pavadinimas:
    Prolinas
    Gali kimšti poras:
    nėra duomenų
    Gali erzinti odą:
    nėra duomenų
    Saugumas:
    Saugus
    Kitos savybės:
    antistatikas, antioksidantas, skatina odos atsinaujinimą

    Aprašymas

    Prolinas (proline) yra amino rūgštis, tai odai identiškas ingredientas, naudojamas, siekiant paskatinti odos atsinaujinimo procesus. Prolinas kosmetikoje naudojamas: daugiausiai kremuose nuo raukšlių. Taip pat naudojamas šampūnuose, kondicionieriuose, kaukėse kaip plaukų kondicionavimo medžiaga. Prolino poveikis odai ir sveikatai: tai odai identiškas ingredientas, kuris pasižymi antioksidacinėmis ir odos atsinaujinimo procesus skatinančiomis savybėmis. Tyrimai rodo, kad naudojamas kartu su leucinu ir glicinu jis padeda kovoti su raukšlėmis (1). Nuorodos ir šaltiniai: ewg.org/skindeep truthinaging.com (1) - Kawashima M1, Yokose U, Hachiya A, Fujimura T, Tsukahara K, Kawada H, Kitahara T, Takema Y, Terui T, Nakagawa H., Improvement of crow's feet lines by topical application of 1-carbamimidoyl-L-proline (CLP), Eur J Dermatol. 2013 Apr 1;23(2):195-201. doi: 10.1684/ejd.2013.1964.