Phenoxyethanol

Parašyta: sausio 1, 2001

Informacija

Lietuviškas pavadinimas :
Fenoksietanolis
Gali kimšti poras :
nėra duomenų
Gali erzinti odą :
Saugumas:
Pavojingas
Poveikis sveikatai :
galimai toksiškas, netinka naudoti aplink burną
Kitos savybės :
konservantas

Aprašymas

Fenoksietanolis (phenoxyethanol) – populiarus konservantas, taip pat padeda fiksuoti kvepalus, veikia kaip repelentas, analgetikas.

Fenoksietanolis yra naudojamas: įvairioms kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėms. Naudojamas ir kaip konservantas, ir kaip kvepalų sudedamoji dalis.

Fenoksietanolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas dirgina, gali sukelti kontaktinį dermatitą, yra toksiškas nurijus arba įkvėpus. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad į organizmą patekęs fenoksietanolis gali pasižymėti mutageninėmis savybėmis.

Kiti fenoksietanolio pavadinimai: 2-HYDROXYETHYL PHENYL ETHER; 2-PHENOXY- ETHANOL; 2-PHENOXYETHANOL; 2-PHENOXYETHYL ALCOHOL; ETHANOL, 2-PHENOXY-; ETHANOL, 2PHENOXY; ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER; PHENOXYTOL; 1-HYDROXY-2-PHENOXYETHANE; 2-FENOXYETHANOL (CZECH) ; 2-PHENOXYETHANOL

Šaltiniai ir nuorodos:

ewg.org/skindeep
Helmut Fiege; Heinz-Werner Voges; Toshikazu Hamamoto; Sumio Umemura; Tadao Iwata; Hisaya Miki; Yasuhiro Fujita; Hans-Josef Buysch; Dorothea Garbe; Wilfried Paulus (2007), „Phenol Derivatives“, Ullmann’s Encyclopedia of Industrial Chemistry (7th ed.), Wiley
(2) M. H. Beck; S. M. Wilkinson (2010), „Contact Dermatitis: Allergic“, in Tony Burns; Stephen Breathnach; Neil Cox; Christopher Griffiths, Rook’s Textbook of Dermatology 2(8th ed.), Wiley-Blackwell, p. 26.46.